dr Grzegorz Zydek

dr Grzegorz Zydek

Specjalista dietetyk, ekspert ds. żywienia i suplementacji w sporcie. Od 7 lat pracownik dydaktyczny Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach. Obecnie starszy wykładowca w Zakładzie Żywienia i Suplementacji oraz dietetyk Klubu Sportowego Akademickiego Związku Sportowego Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach. Prelegent konferencji Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Żywienie ludzi aktywnych 2013”. Był uczestnikiem wielu szkoleń z zakresu najnowszych trendów w żywieniu sportowców. Jest współautorem wielu publikacji z zakresu żywienia oraz treningu siłowego a także współautorem podręczników akademickich „Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji” (2012); „Żywienie i Suplementacja w Sporcie, Rekreacji i Stanach Chorobowych” (2014) oraz „Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych fizycznie" (2017). Przez 6 lat był zatrudniony jako dietetyk w drużynach piłkarskich polskiej ekstraklasy (Podbeskidzie Bielsko-Biała, Odra Wodzisław Śląski, Korona Kielce) w tym 4 lata jako członek sztabu szkoleniowego na stanowisku dietetyka w drużynie GKS Piast Gliwice z którą w sezonie 2011-2012 zdobył awans do ekstraklasy a w kolejnym sezonie 2012-2013 czwarte miejsce i udział w kwalifikacjach Ligi Europy UEFA. Aktualnie od roku 2016 współpracuje z Gliwickim Klubem Sportowym Piast S.A. w zakresie żywienia i suplementacji pierwszego zespołu i drużyn młodzieżowych oraz Klubem Górnik Zabrze S.S.A. jako ekspert ds. suplementacji pierwszego zespołu. Od roku 2008 prowadzi praktykę w zakresie poradnictwa żywienia profesjonalnych sportowców oraz ludzi aktywnych.

 

504 332 664
  • Prowadzenie wykładów

  • Programy żywieniowe

  • Programy suplementacyjne

  • Zlecanie badań laboratoryjnych

  • Analiza masy i składu ciała